Skip to main content

Hout is een prachtig product! Vandaar dat wij ook houten meubels toepassen in design interieurs. Met de juiste houtbewerking, krijg je een specifieke look.

We hebben inmiddels flinke wat kennis opgedaan met het maken van meubels. Zeker ook door het gebruik van hout. Dat kan op ongekend veel manieren worden bewerkt. We hanteren standaard een paar soorten hout en hebben een selectie voor mogelijke bewerkingen als opties, zodat de keuze overzichtelijker wordt.

We vervaardigen de onderstellen van:
• Hardhout rood – een stevige houtsoort, met een compacte vezelstructuur.
Deze houtsoort wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld tuinmeubels en chaletwoningen. Hardhout rood heeft een fijne nerf, nauwelijks knoesten en van zichzelf een warme kleurtint.

• Vurenhout (steigerhout is vurenhout met een gebruikte uitstraling) – een zachtere houtsoort die gemakkelijk te bewerken is.
Deze houtsoort wordt vaak gebruikt voor constructieve doeleinden. De nerf en knoesten kunnen mooi zichtbaar blijven door bewerking met bijvoorbeeld beits. Vurenhout heeft een grove tekening en van zichzelf een lichte en frisse kleurtint.

Zoals je ziet heeft iedere houtsoort zo zijn voor- en nadelen. Maar belangrijker is natuurlijk dat de keuze klopt bij het ontwerp.

Vuren- / steigerhout & bewerking

Hardhout rood & bewerking